Buscar
  • De festa en festa

L´Ajuntament de València subvencionarà la contractació de bandes de musica de les falles


Pere Fuset ha defés la mesura pel valor de les agrupacions musicals en la candidatura de la festa a Patrimoni de la Humanitat.


Les comissions falleres podran optar a una nova línia de subvenció aprovada per l'Ajuntament de València per a la contractació de les bandes de música l'import total de la qual ascendix a 30.000 euros.

Així ho va anunciar el dia 29 de desembre, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que ha argumentat este suport perquè les bandes "son un element molt important de la candidatura de les Falles a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco", ha informat l'ajuntament en un comunicat.

Les subvencions per a l'any que ve, aprovades hui per la Junta de Govern Local, s'han debatut i consensuat per primera vegada en la història de les festes entre la Regidoria de Cultura Festiva i representants del món faller.

"En el grup de treball han estat representats la Interagrupació de Falles, les comissions de la Secció Especial i les de Primera A, la Federació de Falles I+G, així com altres col·lectius falleros", ha apuntat Fuset."

Les ajudes van destinades a facilitar la contractació d'agrupacions musicals perquè actuen en els diversos festejos organitzats amb motiu de les Falles entre el 28 de febrer i el 20 de març.

Les comissions falleres interessades a optar a estes ajudes podran sol·licitar-ho en l'Ajuntament de València omplint una sol·licitud i adjuntant el pressupost de les actuacions contractades, que hauran d'incloure detalls com el nombre d'actuacions, els dies en què es faran i la quantitat de músics que participaran en elles.

Fuset ha explicat que es mantindrà la subvenció per a les falles fins al 25 per cent del cost total, "porque són un element central de la festa", mentres que per a il·luminació "se manté l'ajuda de fins al 20 per cent del cost certificat".

A més, ha informat de la intenció de "aumentar les ajudes a les comissions falleres i que es redistribuïsquen d'una forma equitativa perquè puguen arribar a totes elles i en concepte d'elements diversos de la fiesta" i ha reiterat la voluntat d'una nova subvenció per al vessant pirotècnic.

Entre les ajudes, l'ajuntament treballa en un projecte pilot de subvenció cridat "programa Germanor" que premiarà la cooperacions entre comissions i fomentarà al temps l'agermanament entre els fallers, segons Fuset.

Amb això es vol reduir el número de discomóviles o revetles en la ciutat, amb la disminució que això comporta de molèsties als veïns i potenciar la qualitat dels espectacles, atés que les comissions podran contractar actuacions millors conjuntament.

La subvenció arribarà als 20.000 euros i es distribuirà en funció de la col·laboració amb altres entitats i comerços locals del barri, de la contractació de música en valencià, de les mesures d'higiene i sostenibilitat que es prenguen i de les activitats que s'oferisquen per a xiquets, entre altres pràctiques.

#bandesdemusica #ajuntament #falles #contratcio #perefuset

0 vistas

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now