Buscar
  • De festa en festa

Fallers de Borriana a Alacant


Alacant acull en la festa de les Fogueres a més de dos-cents fallers de Borriana.


La festa de les Fogueres de Sant Joan d'Alacant s'ha convertit en unes «segons falles» per als fallers de Borriana que, any rere any, es desplacen en un nombre cada vegada major fins a les terres alacantines per gaudir de la hospitalitat i la germanor dels foguerers i barraquers. Més de dos-cents fallers i falleres han acudit enguany a la ciutat d'Alacant per participar dels actes preparats en els quatre dies de festa de les fogueres.

La germanor festera entre Borriana i Alacant es va iniciar a principis dels any 80 del segle passat i amb el pas dels anys ha anant augmentant notablement. Un fet significatiu i que va unir més ambdues festes va ser la jornada de convivència que a l'any 2005 va promoure la Federació de les Fogueres de Sant Joan que va portar a Borriana a la totalitat dels presidents de les fogueres, fet que va propiciar l'agermanament de moltes comissions. Els fallers i falleres de Borriana participen activament de la festa a Alacant, sobretot a l'ofrena a la Mare de Déu del Remei, patrona de la ciutat, i totes les dies acudint a la Plaça dels Estels per presenciar la mascletà. Per les nits és el torn de les barraques i racons, on a la tradicional coca amb tonyina s'uneix la música i les ganes de festa. També les Reines Falleres de Borriana, Elena Collado Torralba i Sílvia Martínez Bodí junt a les seues respectives Dames de la Ciutat i Corts d'Honor i la Junta Local Fallera han estat presents a la ciutat d'Alacant desenvolupant la representació oficial de la ciutat.

A punt de concloure els dies grans de Fogueres, el president de la Federació de les Falles de Burriana, Salvador Doménech ha volgut fer una valoració del que han segut estes fogueres per als fallers de Borriana, destacant principalment la bona disposició, atenció i hospitalitat de la Federació de les Fogueres de Sant Joan encapçalada pel seu president, Manuel Jiménez, i les Belleses del Foc, Sofía Escoda Navarro i Martina Núñez Cuenca que han reblit d'atencions a la delegació borrianenca. Doménech ha incidit també en el fet de que més de la mitat de les comissions falleres de Borriana compten amb comissions germanes a Alacant i ha animat a la resta de falles ha seguir treballant per aprofundir en este agermanament que considera molt positiu per a la promoció de les dos festes. Per últim el president de la Federació de les Falles de Burriana ha volgut felicitar als artistes fallers del Gremi Provincial d'Artistes i Artesans Fallers de Burriana que han vist recompensats tots els seus treballs a Alacant amb algun premi.


#Fogueres #Alacant #Borriana #Fallers #Falles2017 #FederacióFallesdeBorriana

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now