Buscar
  • De festa en festa

Alberic tria per primera vegada a la seua Fallera Major.


El dia 8 de Setembre serà un dia històric per a les falles d´Alberic.

En el Saló de Plens de l'Ajuntament d'Alberic es va celebrar la nit del divendres 8 de setembre de 2017 l'elecció per primera vegada de la Fallera Major Local a Alberic, eixint triada María José González Monzó, de la Falla El Corral. Ple total del Saló de Plens del món faller alberiquense, per a assistir a la triada per primera vegada a la Fallera Major Local, data històrica per al poble d'Alberic, on va presidir la Sessió Extraordinària, Antonio Carratalà, alcalde d’Alberic, acompanyat per Josep Puig, 1er tinent d'alcalde i regidor de Falles i d'Agustín Pla, president executiu de la Junta Local Fallera. Josep Puig va fer un recordatori de com s'havia gestat la creació d'una Fallera Major que representara a les 6 Comissions Falleres Oficials actuals, arribant a la conclusió que es faria per mitjà de sorteig a celebrar el 8 de setembre de 2017 i al que es podrien presentar candidatures dónes de l'1 d'agost, fins al 7 de setembre 2017. Reunió històrica per a Alberic on estagueren presents l'alcalde Toño Carratalá, Josep Puig regidor de Falles, Agustín Pla, president executiu de la JLF i la secretària Encarna Martínez. Des de l'alcaldia ja es va informar de que les elegibles deurien ser majors d'edat, haver sigut fallera major de la comissió gran de la seua respectiva falla i no estar dins del seu reinat. Hauria de ser a més, fallera en vigor com a mínim els dos últims anys i no representar a la Reina de Fira i Festes durant l'exercici. Així com, a partir de l'any pròxim no podrà repetir mandat com a fallera major d'Alberic. Les candidates haurien de presentar en el registre d'entrada de l'Ajuntament d'Alberic, la sol•licitud firmada dins del període establit per la JLF, i amb el vistiplau del president o presidenta de la seua comissió fallera confirmant que la candidatura complia els requisits establits per a poder ser fallera major d'Alberic. La Fallera Major triada serà la primera presentació fallera d'este exercici a Alberic i es farà l'acte en el Teatre Liceu o en un altre lloc que es concretaria més avant. Toño Carratalá, en la seua intervenció va reafirmar, “que l'elaboració d'un acte tan delicat com l'elecció de la què serà fallera major, han sigut unànimes totes les decisions, per tant ens podem sentir satisfets i agrair a Agustín com a màxim representant i als membres de la JLF, al nostre regidor de Falles, Josep Puig, així com a la resta de les falles d'Alberic.” Va continuar Toño Carratalá, donant les gràcies a tots per fer realitat este son del poble i “moltes gràcies perquè per a mi serà un gran honor ser alcalde de què serà la Primera Fallera Major d'Alberic.” Agustín Pla, president de la JLF, es va referir que les dos candidatures presentades, María José González Monzó i María José Llorens Calvo, pertanyien a la mateixa comissió, a la de la Falla El Corral, i que era un primer pas important i històric per al món faller d'Alberic,” on tots hem de contribuir a exalçar esta figura que feia falta com màxima representació fallera, participant i mostrant el nostre afecte cap a la Fallera Major que representará a totes les Comissions Falleres d’Alberic." Posteriorment es van introduir dos boles en una urna transparent en presència del públic assistent, i Toño Carratalá va traure la bola corresponent en la què figurava el nom de María José González Monzó, que passarà a la història d'Alberic com la Primera Fallera Major. Estaven presents les 6 Comissions Falleres Oficials d'Alberic, amb els seus màxims representants: . Falla Comissió Local Fallera. Fundada en 1975. Fallera Major, Savina Carramolino Díaz. Fallera Major Infantil, Carla Domínguez Martorell President, José Luis Rei . President Infantil, Vicent Benavent Benavent.

Falla El Corral. Fundada en 1987. Fallera Major, Maite Sanz Monzó. Fallera Major Infantil, Clara Benavent Aleixandre. President, Manuel Rubio . President Infantil, Sergi Moscardó Díaz Falla L’Amistat. Fundada en 1995. Fallera Major Aroa Pérez Pascual. President, Josep Ortega Martorell. President Infantil, Sayán Pérez Gossé. Falla Lo Millor. Fundada en 1997. Fallera Major Infantil, Ainhoa Ruiz Ferrando. President, Ivan Martínez Gómez. Falla El Fallo. Fundada en 2010.. Fallera Major, Alba Martínez Carbonell. President, Raimon Estarlich Iborra. Falla Verge de l’Assumpció. Fundada en 2016. Fallera Major, Bárbara Sánchez Samblancat. Fallera Major Infantil, Silvia Alberola Iborra. President, Kiko Morcillo Yuste. President Infantil, Àlex Quesada Sals. En lloc preferent es trobaven els familiars de Maria José González Monzó i de Maria José Llorens Calvo, així com els regidors de l'equip de govern municipal, Liliana Palencia, Nuria Salom, David Lopez. Estefania Sanz, PP. Alfonso Martínez, Alberic pel Canvi. Així com nombrossos fallers i falleres, familiars i veïns i veïnes, que vullgueren assistir en aquesta data histórica per al poble d’Alberic.

#Alberic #RiberaAlta #FalleraMajor #Falles2018 #JuntsMolemMés

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now