Buscar
  • De festa en festa

Borriana celebra amb emoció magnificència el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera


Un total de 43 Reines Falleres de la ciutat protagonitzen al costat dels i les dirigents històrics de la Junta un aniversari que “serà recordat per molts anys en la ciutat”

Que el Teatre Payà està acostumat a acollir actes i celebracions d'allò més emotives no se li escapa a cap borrianenc o borrianenca. Però que aquest dissabte ha fregat els límits de l'emotivitat, alegria i festa entre les seues prop de 800 butaques és alguna cosa que només poden testificar les centenars de persones que les van omplir durant la celebració de l'acte de commemoració del 75 aniversari de la Junta Local Fallera. Abans que el teatre obrira les seues portes de bat a bat per a rebre a falleres i fallers de totes i cadascuna de les últimes sis dècades, les 43 Reines Falleres de la història de la ciutat es van donar cita en la Plaça Major al costat de Presidents, dirigents i representants de les diferents Juntes que durant els últims 75 anys han dirigit els designis de les Falles en la capital de la Plana Baixa. Al seu costat, la regidora de Festes i actual Presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer que es mostrava “emocionada amb un acte com el 75 aniversari de la Junta, que esperem que reflectisca l'intens treball i la dedicació que durant tot aquest temps han dedicat desenes i desenes de borrianencs i borrianenques a la nostra Falles. També l'Alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont participava de la Desfilada, i com ja va dir en la presentació de l'acte realitzada durant les emana “animem a qualsevol veí i veïna a gaudir de prop d'un acte tan especial i històric com aquest amb la Desfilada prèvia a l'acte de l'aniversari”, una crida que ha tingut efecte ja que desenes i desenes de persones han secundat el pas de falleres i fallers a través del Carrer Sant Vicent fins a les portes del Teatre Payà. A penes uns segons després de les set de la vesprada i després de l'atenció als nombrosos mitjans de comunicació concentrats en el hall del Teatre, començava un acte en el qual l'emotivitat i els records van ser la constant. Des de l'inici, quan el presentador de l'acte, Jorge Tejedo, cridava a l'escenari al Pregoner oficial de l'acte, Toni Gil Trilles qui inicialment va repassar la història de la Junta, coneguda a Borriana com “La Local”, i que va nàixer l'any 1943, com repassava el Pregoner que animava a gaudir d'un acte tan especial a una platea del Payà completament plena. Les primeres a accedir a l'escenari del Teatre Payà van ser les actuals Dames d'Honor de la Cort de 2018, al costat de les Dames de la Ciutat i les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Giménez. Arribava llavors el moment d'homenatjar a les persones que durant la història de la Junta Local Fallera l'han dirigit, en aquest cas fins a l'any 93. Repassant cadascun dels moments històrics, anècdotes i treball de cadascun d'ells, van ser pujant a l'escenari per a rebre els aplaudiments dels fallers i falleres que agraïen així els anys dedicats a la Junta i les Falles de Borriana. Era el moment de començar a rebre a les Reines Falleres de Borriana fins al mateix any 93, que pacientment havien esperat en el hall d'entrada del Teatre fins a ser cridades una per una fins a l'escenari. El primer dels moments literaris de la gala ha arribat amb la intervenció del primer dels dos Mantenidors de l'acte de celebració del 75 aniversari, amb les paraules de Josep Manuel Palomero, que han precedit a l'entrada dels Presidents de la Junta a partir de l'any 94 i també les Reines Falleres, tant majors com a infantils, d'a partir d'aqueix mateix any. Tancava aquesta segona part de participació de Presidents i Reines Falleres, la lectura poetitzada de Javier Gual, qui ha intervingut com el segon dels Mantenidors de l'acte. A continuació, l'escenari ha rebut a l'Alcaldessa de Borriana i Presidenta Nata de la JLF, Maria Josep Safont, qui ha rebut a les persones que anteriorment han ostentat el seu mateix càrrec dins de la Junta. Els aplaudiments i somriures que durant tot l'acte s'han portat les Reines Falleres de la història de Borriana i els i les representants de la Junta, cessaven en els minuts finals de l'acte quan sonava el pasdoble composat especialment per a l'ocasió per la Directora de la Agrupació Filharmónica Borrianenca, Norma Comes, sota el títol de “La Local”. La Marxa de la Ciutat i la reproducció d'una especial peça com l’Himne de la Comunitat en veu del faller Francisco Vilanova es tancava una commemoració del 75 aniversari de la Junta que serà recordat per les falleres i fallers de Borriana durant molts anys, i que va combinar a la perfecció l'emotivitat i el tribut a centenars i centenars de persones que han format part de la història de les Falles en la ciutat.

Video de la retransmissió que es va emetre en DIRECTE en Burriana Teve.


#75Aniversari #JuntaLocalFalleraBurriana #Falles #ReinesFalleresdeBorriana #Borriana

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now