Buscar
  • De festa en festa

PATRIMONI DE COLORS, cuatre imatges per il.lustrar les falles de Dénia 2018


El faller i dissenyador Valentí Alcalá va presentar diumenge passat la imatge de les falles de Dénia 2018, que sota el títol Patrimoni de Colors il.lustrarà les festes d´aquest any d´una manera innovadora.

Sabedor de que representar l´essència de la festa en una sola imatge era un repte complicat, Valentí Alcalá ha apostat en aquesta ocasió per quatre imatges, quatre cartells que resumeixen els ingredients principals de la festa: el foc, la pirotècnia, la indumentària i la música.

El primer treball és "Flama d´Onze" i serà la portada de Música i Foc 2018, el llibre de les Falles de Dénia. Amb aquesta imatge es pretén reflectir com la unió de les onze comissions aconsegueix formar la flama fallera a Dénia, com aquestes onze falles formen cada any un calendari d´actes fallers on totes tenen la seva importància.

El segon treball és "Pirotència", un dels principals elements de la nostra festa i que sense la qual no podrien haver falles. En ella, es motra aquelles nits on els fallers gaudeixen dels focs artificials, aquests dies intensos de mascletaes en diferents barris de la ciutat i, com no, les tradicionals despertaes que celebrem. Amb aquesta imatge descobrirem els diferents actes pirotècnics amb què gaudirem aquestes falles 2018.

La tercer imatge es tracta de la "Indumentària". Potser molts fallers no són conscients de la importància d´aquesta part de la festaperò, sense cap dubte, és una part essencial de la festa. A la imatge es plasma de manera conceptual l´esquema d´una seda valenciana. Una seda que els dies de falles ompli de colors els carrers i que és un dels elements que més interès desperta al llarg d´un ecercici faller.

Finalment, la "Música", una part essencial de la festa però que, en aquest cas, destaca aquella part que menys importància li donem: les albaes, eixos cants amb dolçaina i tabalet tan nostres i que sens dubte formen una de les parts més eemotives de la plantà.

Patrimoni de Colors es va presentar oficialment el passar diumenge a La Sala del Castell de Dénia en un acte presidit per les falleres majors de Dénia, Melani Ivars i Carla Vinaroz, i els seus corts d´honor. A la presentació van assistir també membres de la Junta Local Fallera de Dénia i els càrrecs de les onze comissions de la ciutat.

#CartellOficial #PatrimonideColors #FallesDénia #FallesdeDénia #JuntaLocalFalleraDénia

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now