Buscar
  • De festa en festa

ESPECIAL:_ JA ESTEM EN FALLES!!!


En la nit del dissabte vam poder disfrutar de la pólvora durant uns 10 minuts aproximats gràcies a AMSTEL i a la Pirotècnia Ricardo Caballer, en la Marina Reial - Veles e Vents.

El espectacle pirotècnic va tindre com a nom..:

"HI HA UNA MASCLETÀ QUE TÈ ALGUNA COSA A DIR-TE"

Este espectacle el podeu vore fent clic ací.

Imatges: Armando Romero // JCF

I com cada últim diumenge de febrer, la ciutat de València, viu un dia completament faller. Des de les 07:30h del matí amb la Macrodespertà. I ja al migdia amb l'Entrada de Bandes a la Plaça de l'Ajuntament i la maslcetà del dia de la Crida. I a passades les 20:15h de la vesprada, ha començat l'espectacle de la Crida.

Imatges: Armando Romero // JCF

Com des de succeïx des de l'any 2016, la Fallera Major Infantil de València 2018 té un paper actiu en la Crida, dedicant unes paraules als fallerets i falleretes.

Ací teniu el discurs de Daniela:

“Xiquets i xiquetes de tot lo món, des de les nostres Torres de Serrans de la ciutat de València, i en nom de tots els fallers i falleres infantils, tinc l’honor i el privilegi de convidar-vos a fruir de la nostra festa, a conéixer l’hospitalitat de tots els valencians i a sentir l’alegria i felicitat de totes les comissions infantils, perquè… ¡Ja estem en Falles!

Com encenent una metxa, els actes fallers lluiran de barri a barri per tota la ciutat; per això, la meua Cort d’Honor i jo vos demanem que gogeu al màxim de cada moment i obriu les portes de vostres casals a tots els xiquets i xiquetes del veïnat i junts participeu en convivència i solidaritat, per a fer de les Falles… ¡¡¡LA MILLOR FESTA DEL MÓN !!!

Fallers i falleres infantils, gràcies per l’esforç i la implicació de tot un any d’activitats, demostrant dia a dia que ser faller és la millor extraescolar, perquè les Falles som teatre, som balls regionals, som declamació, som play-backs, som presentacions, som cavalcades, som foc, pólvora i tradició, i aixina en uns dies tornarem a plantar falles infantils, mantenint la flama i l’esperit dels nostres avantpassats, orgull de la xicalla quan demanava els trastos per a la falla, perquè nosaltres, els xiquets, som futur, però també som història de la nostra festa.

I amb la mateixa innocència i il·lusió, anem a fer tots junts que el món sencer escolte la lletra del nostre himne faller, la cançó de les nostres arrels, la nostra volguda cançó de l’estoreta…

¿Per ahí hi ha una estoreta velleta pa la Falla de Sant Josep, del tio Pep? Més que siga la tapadora del comú número u. ¡Visca les falles infantils!”

Els fallers ja estaven impacients per escoltar les paraules de la Fallera Major de València. Ací tenim el discurs de Rocío Gil.

“Valencians i valencianes, falleres i fallers, Ens trobem davant de les majestuoses i engalanades Torres dels Serrans perquè estem a hores de transformar la nostra ciutat en art, en música, en llum i soroll. Per això anem a obrir estes portes per a anunciar al mon que ja estem en Falles.

Fallers, és l’hora de disfrutar de la nostra ciutat, de la nostra festa i de les nostres tradicions. De vore plasmades per fi, al carrer, les creacions de tants i tants professionals que treballen durant tot l’any en l’ombra. Eixos artistes fallers que poden plantar les seues obres d’art. Eixos musics que ens fan desbordar alegria amb les seues notes musicals. Els pirotècnics, que despleguen tota la pólvora per tal que puguem disfrutar del soroll dels masclets. Els indumentaristes, que trauen hores d’on no n’hi ha per tal que puguem lluir la nostra rica indumentària valenciana.

I és l’hora de contagiar els que vénen de fora la devoció per la nostra Mare de Déu, la meua mareta, que ens il·lumina i ens guia cap a una convivència fallera on preval la igualtat i la tolerància.

Com que enguany tinc el privilegi de ser la vostra Fallera Major, m’agradaria que lluitàrem tots junts per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures, perquè en la nostra festa la dona té un paper clau i fonamental. Ací teniu el millor exemple del que estic dient, dotze dones valencianes i falleres.

Dones del segle XXI, representants d’una festa que combina tradició i modernitat, una festa reconeguda per la UNESCO, gràcies a vosaltres, els fallers, que amb el vostre esforç, la vostra dedicació i el vostre treball sou el motor fonamental de les falles. Però, fallers, m’agradaria fer-vos una petició:

Obriu els vostres casals per acollir a tota la gent de fora que ve il·lusionada a conéixer les nostres falles, que tota eixa gent tinga l’oportunitat de conéixer como som els valencians: amables, treballadors, hospitalaris, bona gent, honrats i, per damunt, de tot solidaris.

Un poble que defensa la seua història i les seues tradicions. Que se sent orgullós de la seua identitat i de la seua rica llengua valenciana. Eixa llengua valenciana que compartim amb tots els fallers i falleres de la nostra comunitat, gràcies a les juntes locals que treballen amb nosaltres colze a colze per fer més grans i internacionals les Falles.

No vullc acabar sense enviar un missatge d’agraïment a tots el cossos i forces de seguretat, que un any més ens permetran disfrutar de la millor festa del món en pau i harmonia.

Valencians, fallers, gent de tot el món, alceu els vostres estendards tant alt com pugueu, perquè apleguen als que ja no estan amb nosaltres. Crideu ben fort amb mi: ¡Visca València i que visquen les Falles!”

Al finalitzar el discurs de Rocío ha sonat els Himnes Regional i d´Espanya.

I per a acabar la jornada les Falleres Majors i els seus Corts d'Honor, i la comitiva de JCF, han anat a la Basílica de la Mare de Déu dels Desamparats a oferir-li unes flors, esta és la segona vegada que Daniela i Rocío han pogut visitar la Patrona en un acte oficial i protocol·lari.

Imatges de: Armando Romero // JCF

Al tancar esta publicació no tenim les imatges de l´Ofrena dins de la Basilica.

Torna a reviure l´acte de la Crida 2018 d´Actualidad Fallera.


Des de "De festa en festa 2.0" els desitgem a tots unes Bones Falles 2018!!!!

#CridaFalles2018 #JaestemenFalles #Falles18dfef #Falles2018 #TorresdelsSerrans #Cridafallera #FalleresMajors #RocíoGiliDanielaGómez

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now