Buscar
  • De festa en festa

Les falles prenen la ciutat de Salamanca


Entre els dies 6 a 9 d´abril una comitiva de mes de 1200 valencians ha arribat la ciutat de Salamanca. La delegació de Sueca, encapçalada per l´alcaldessa Raquel Tamarit, la fallera major de Sueca Tania Sàez i el president de la Junta Local Fallera Bernando Garrigós, va traslladar quasi un centenar de suecans a la ciutat "charra" per tal de donar a conèixer més enllà de la nostra comunitat, la festa de les falles junt a la associació Fallers Pel Món. Aquesta jove associació, que va nàixer a Carcaixent, du sis anys viatjant per tot el territori nacional donant a conèixer la nostra festa més universal, Ciutats com Àvila, Còrdova, Toldeo, Granada. Saragossa i, aquest any, Salamanca han vist desfilar pels seus carrers centenars de fallers.

Els actes fallers que es celebraren a la ciutat castellano-lleonsesa inclouien la plantà d´una falla, la crida des de el balcó de l´ajuntament a la Plaza Mayor, una despertà, una desfilada de moros i cristians, elaboració d´alíments típics - com paella,fideuà i aigua de valència-, passacarrers.....

També es va fer una ofrena a la Verge dels Desamparats des de la Plaza Mayor fins a la Catedral, en aquest trajecte desfilaren amb la indumentària típica valenciana centenars de fallers que havien arribat de ciutats com Carcaixent, Alzira, València, Algemesí, Sueca i Vilanova de Castelló. De Sueca assistiren la Fallera Major, junt a la seua Cort d´Honor, el president de la Junta Local Fallera, els representants de la Falla Sucro -les seues falleres majors i els seus presidents-, així com la fallera major i el president de la Falla Xúquer. Els salmantins van respondre a la crida de la festa i van eixir al carrer per veure la festa. La Mare de Déu dels Desamparats, present a l´ofrena a la porta de la Catedral, va ser traslladada a l´interior pel cos de policia de la ciutat de Salamanca abans de começar la missa.

Finalitzant els actes, diumenge per la nit, les representants major i infantil de l´associació Fallers Pel Món, van encendre la traca que prenía foc, primer a l´estoreta i després a la falla, acompanyades per les falleres majors de les Juntes Locals de Carcaixent, Algemesí i Sueca, que també varen tindre un paper rellevant en esta cremà.

#Fallersperelmón #Sueca #Falles2018 #Salamanca #FallasSalamanca

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now