Buscar
  • De festa en festa

Quatre comissions de Sueca guardonades als premis dels llibrets de Falles 2019L'Auditori del Palau de les Arts de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València ha acollit este dilluns el lliurament de Premis als Llibrets de Falles 2019, concedits per la Generalitat Valenciana. En esta edició, quatre comissions falleres de Sueca han resultat guardonades pel seu bon treball. Les falles de Sueca premiades han estat la Xúquer, que ha quedat en la posició 13; la Bernat Aliño, que ha aconseguit el lloc 22; la Plaça Cervantes, en la 32a posició i El Portal, en la 46a posició.

L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Promoció Lingüística i Festes de la localitat, Salvador Jiménez, i Vicent Baldoví, regidor de Cultura i Educació, van acompanyar també als fallers en mostra de suport al seu treball, per celebrar el seu èxit junt amb una representació de la Junta Local Fallera. El llibret de la Falla Xúquer ha assolit una de les millors posicions entre les comissions guardonades a estos premis. Amb el lema Cent voltes rebel, el llibret, a través de les mans de quasi cent dones valencianes, tant anònimes com conegudes, de diferents edats, professions i pensaments, dóna a conéixer la història d’altres tantes dones que al llarg dels segles han lluitat i continuen lluitant per tirar endavant un projecte de societat que no excloga a ningú. Les protagonistes de les històries han sigut elles, dones que deixaren i estan deixant la seua empremta en la societat i que es fan pas en un món d'homes. Matemàtiques, aviadores, reines, monges rebels, activistes... però, sobretot, totes elles dones valentes amb fortalesa, coratge i perseverança. Històries que cal recordar i reivindicar.

La Falla Bernat Aliño, com bé diu el seu títol #Refugiats, ha dedicat el seu llibret a totes les persones que arriben com a refugiades al nostre país, desitjoses de trobar un lloc millor. Amb este xicotet homenatge fan reflexionar al lector sobre esta realitat, que dia a dia es viu no sols al país, sinó també al municipi de Sueca. Mitjançant este llibret, l'Associació Recreativa Cultural Bernat Aliño vol posar de manifest el seu suport cap a estes persones, explicar quina és la seua situació i el seu dia a dia. Així també, d'alguna manera intenten remarcar els valors de la festa fallera, que obri les seues portes a tot el poble, de la mateixa manera que les obrin als refugiats, posant-se del seu costat i mostrant la seua realitat.

Amb el llibret de la Falla El Portal, que porta per títol Primavera Sagrada - Història de l'Art Nouveau - la comissió ha volgut fer un recorregut a través de la història d'este corrent de renovació artística fins a arribar al llegat que ha deixat als carrers i façanes de molts edificis de la ciutat de Sueca. Este moviment artístic que toca tant de prop a la localitat a través del corrent Modernista, ha barrejat des de finals del segle XIX i principis del XX en l'arquitectura de la ciutat no sols elements estètics, sinó també aspectes econòmics, polítics, de la geografia i de la societat d'aquella època.

Per la seua banda, la Falla Plaça Cervantes, que compleix el seu 60 aniversari enguany ha titulat el seu llibret de falla l'Indult del foc. La comissió a través de diferents relats, entrevistes, articles i fotografies, ha volgut mostrar el seu recorregut com a falla i quines han estat les seues fites més importants en estos 60 anys complits.

Des de l'Ajuntament de Sueca s'ha felicitat a les Falles de la localitat pel treball i l'esforç que realitzen en l’elaboració d’estos llibrets amb diferents temàtiques sempre remarcant els valors de la festa fallera i la seua idiosincràsia. El consistori ha reconegut també la important tasca que desenvolupen les comissions, sempre disposades a participar en la promoció de la llengua i la cultura valencianes, treball que any rere any se supera en qualitat i originalitat.

#Sueca #Llibrets #Falles2019

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now