Buscar
  • De festa en festa

Borriana ‘crida’ a la participació massiva i intensa de la ciutadania en les Falles de 2020

  • Enguany, com a novetat en la Crida, s'han realitzat unes projeccions falleres sobre la façana de la basílica d'El Salvador


Borriana ha anunciat les seues festes josefines per a aquest any 2020 amb el Pregó i la Crida, que obrin de forma oficial un mes sencer dedicat a les festes de les falles i suposen el preludi de la setmana gran de Borriana, quan els monuments fallers inunden els carrers de la ciutat i la tradició i la festa tornen a donar-se la mà a la capital de la Plana Baixa.


Des de les sis de la vesprada, la comitiva oficial, encapçalada per la regidora de Festes i presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, han arreplegat les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López, i s'han unit cadascuna de les 19 agrupacions falleres de la ciutat a la desfilada que ha confluït finalment en la Crida des del balcó de l'Ajuntament.


Com mana la tradició, el pregoner, José Poveda Chabrera, ha cridat a la participació i a viure de forma ben intensa la festa de les falles. Després de la recollida de les dues Reines, el Pregó ha recorregut gran part dels carrers de la ciutat incorporant-hi les representants de cadascuna de les agrupacions, amb parada i lectura del Pregó en les falles Societat Centre Espanya, Quarts de Calatrava, Barri l’Escorredor i Barri d’Onda i, finalment, s'han dirigit a la plaça Major on des del balcó de l'Ajuntament s'ha realitzat la ‘Crida’.


Després de les paraules de les Reines Falleres, que una vegada més han convidat tant a veïns i veïnes de Borriana com a tots els visitants que desitgen viure unes festes úniques com les Falles. L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha animat també que tota la ciutadania “participe intensament de les festes” i que les celebracions discórreguen “de forma tan cívica com intensa”, perquè les Falles de 2020 “queden sempre gravades per al record”.


Enguany, com a novetat en la Crida, s'han realitzat unes projeccions falleres sobre la façana de la basílica d'El Salvador, amb una il·luminació espectacular i una peça audiovisual de diversos minuts per a omplir de color la plaça Major; i un espectacle pirotècnic, acompanyat de l'himne regional, per a donar la benvinguda a les Falles de 2020.


El castell de focs artificials ha tornat a posar, un any més, el punt final als actes del Pregó i la Crida. El pròxim cap de setmana, 29 de febrer i 1 de març, es reprendrà l'activitat fallera amb les dues Cavalcades del Ninot que se celebran, novament, pels carrers de la ciutat.


Ajuntament de Borriana


#CridaFallera #Pregó #Borriana #Falles2020 #Falles20dfef


© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now