Buscar
  • De festa en festa

Dídac Ballester firmarà la imatge gràfica de les Falles 2020

  • Diverses associacions del sector del disseny han format part del jurat que ha seleccionat Ballester per unanimitat

El prestigiós dissenyador valencià Dídac Ballester serà l’encarregat de crear la imatge gràfica amb què les Falles de 2020 se mostraran al món sencer. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat la trajectòria del dissenyador i ha mostrat el seu convenciment que “el seu treball demostrarà un any més el gran valor que té la cartelleria festiva, i més a València on és de primer nivell, com es va demostrar amb el seu protagonisme en la candidatura que va conduir la nostra ciutat a ser Capital Mundial del Disseny en 2022”.


La d’enguany és la cinquena vegada amb una crida a projecte oberta a totes i tots els professionals del sector del disseny per crear la imatge gràfica de les Falles. A més, com indiquen les bases consensuades amb el sector, el jurat ha comptat amb la participació decisiva de diverses associacions del disseny i la il·lustració, com ara l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), representats per Marina Álvarez-Dardet Colomer; l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), amb Ricardo Cañizares Florentino, i l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAD), qui ha proposat a Ismael Ledesma Hidalgo per a intervenir en la selecció del dissenyador. Juntament amb ells, hi ha hagut Daniel Nebot, Premi Nacional de Disseny i autor de la imatge gràfica de les Falles d’enguany; Mar Piquer Muela, representant a la Junta Central Fallera (JCF); i Fuset, com a regidor de Cultura Festiva. La tria ha sigut per unanimitat i el jurat ha destacat “la trajectòria i solvència professionals de Dídac Ballester, reconeguda pel mateix sector creatiu i avalada per diferents premis de notable reconeixement professional, així com la capacitat de síntesi i de generar emoció amb el seu treball gràfic”.


Fuset ha recordat que el procediment que es ve utilitzant des del mandat anterior garantix una imatge gràfica de qualitat i professional per a promocionar les Falles, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. A més, ha agraït a totes i tots els dissenyadors que han presentat la seua candidatura “pel seu interés i la seua contribució perquè les Falles continuen caminant per la senda del disseny i la comunicació excel·lents”.


El pressupost és de 4.500 euros més IVA, una xifra a què ja es va arribar ara fa dos anys, quan es va incrementar un 12,5 per cent respecte al procediment obert en 2016 i un 50 per cent respecte al primer any, el de la convocatòria per a la imatge de les Falles de 2016.


DÍDAC BALLESTER


Dídac Ballester és un prestigiós dissenyador gràfic amb seu a València, especialitzat en projectes d’identitat visual, disseny de llibres, senyalització i packaging. Es va endinsar al món professional en 1996 i en 2005 va crear el seu propi estudi. És també codirector d’Escola Lateral, projecte docent experimental al voltant del disseny i la comunicació visual i impartix l’assignatura de Disseny de Llibres al màster oficial de Disseny Editorial de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.


Els seus projectes han sigut seleccionats per a diverses exposicions de disseny i publicats en diferents llibres i revistes especialitzades. A més, desenvolupa projectes de caràcter personal d’investigació gràfica que han derivat en publicacions molt diverses.


Caracteritzat per la senzillesa, perquè tot el món entenga tot el món, l’orde i els detalls, i per la importància que atorga al concepte, Ballester ha obtingut diversos reconeixements de prestigi, com ara diversos premis ADCV: tres or i dos plata enguany, dos plata en 2017, dos or i dos plata en 2015 i un or en 2011, gràcies a treballs com els cartells per al Dia dels Animals o per al Festival de Jazz de València, però també per catàlegs de productes, disseny de llibres, logotips, editorials, namings i packaging. També ha rebut recentment el Red Dot Award pel web Expormim o el premi al llibre valencià millor editat en 2016, entre altres reconeixements.


Informació: Ajuntament de València

Fotografía: Arxiu


#DissenyGràfic #Falles2020 #Falles20dfef

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now