Buscar
  • De festa en festa

El Premi Arc Iris celebra la majoria d’edat amb una nova edició per una diversitat visible

  • Es convoquen dos premis, un a la falla i un altre a la falla infantil, en els que poden participar totes les falles de la ciutat de València

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, convoca un any més el Premi Arc Iris per reconèixer les falles que millor reflectisquen la diversitat sexual, de gènere i familiar en els seus monuments.


El principal objectiu d’aquest premi és “estimular la visibilització de la diversitat i el respecte a la realitat homosexual, trans, lèsbica i bisexual en els monuments fallers, i valorar la ironia, la crítica, la gràcia, l’enginy i l’encert propis de la festa quan tracten aquesta temàtica”, assenyala Maria Jarga, coordinadora general de Lambda.


Es convoquen dos premis, un a la falla i un altre a la falla infantil, en els quals poden participar totes les falles de qualsevol categoria o secció de la ciutat de València. Les falles interessades hauran de presentar els seus projectes a través d’un formulari abans de les 14:00 hores del dia 14 de març de 2020.


Les bases de la convocatòria s’han enviat a Junta Central Fallera, l’entitat més important en el món faller, perquè la faça arribar a totes les comissions de la ciutat de València. L’any passat, JCF va acollir per primera vegada en la seua seu la presentació dels Premis Arc Iris. ”Animem a participar a totes les comissions perquè la implicació del món faller en el reconeixement de la diversitat sexual, de gènere i familiar és important”, insisteix Jarga.


El jurat estarà compost per tres persones seleccionades per Lambda per a l’ocasió i visitarà els monuments fallers els dies 15 i 16 de març. “Es valorarà el sentiment de l’obra, l’originalitat de l’escena presentada, i altres aspectes com la utilització d’un llenguatge inclusiu”, recalca la coordinadora. Les falles premiades es donaran a conèixer el 16 de març.


Premi Arc Iris


El Premi Arc Iris, amb 18 anys d’història, és el primer premi valencià que ha distingit el treball de les falles per mostrar la diversitat sexual, de gènere i familiar en les festes valencianes.


En 2019 va atorgar-se el premi a la Falla Santa Maria Micaela-Martí l'Humà (que ja ho havia guanyat en 2006), i l’infantil va ser per a la falla de La Punta (Falla Jesús Morante i Borràs Camí del Caminot) per 'Salvatges' de Ricard Balanzá.


Col·lectiu Lambda


#Lambda #LGTBI #PremiArcIris #Falles2020 #Falles20dfef

0 vistas

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now