Buscar
  • De festa en festa

L'Eliana organitza actes simbòlics sense públic coincidint amb els dies grans de les Festes Majors

  • Les tres clavaries de la localitat, juntament amb la regidoria de Cultura Festiva, han preparat un vídeo per a emplaçar a veïns i veïnes a celebrar les Festes del 2021

L'Ajuntament de l'Eliana ha organitzat diversos actes de caràcter simbòlic i, en tot cas sense presència de públic, coincidint amb els dies grans de les Festes Majors del 2020. Tot i que no es podran celebrar, tal com es coneixen fins ara, l'edil de Cultura Festiva, Kike Martínez Escrivá, en col·laboració amb el Clavari Major del Carme, el Fester Major del Crist del Consol i la Festera Major de la Puríssima han preparat un vídeo per a emplaçar a la ciutadania a les celebracions del pròxim any, si les condicions sanitàries ho permeten arribat el moment.


D'aquesta manera, el consistori s'ha adaptat a la nova normalitat per a oferir alguns pocs actes representatius i no multitudinaris que, sense posar en risc la salut de veïns, veïnes i visitants, encoratgen aquests complicats moments que estem travessant durant la pandèmia mundial provocada pel Covid-19, fent-los coincidir amb les dates marcades en roig d’elianers i elianeres, del 15 al 17 de juliol.


El foc continuarà sent protagonista indiscutible d'aquestes commemoracions, en concret, les nits del 15 i del 16 es llançaran un total de 4 rams de focs artificials simultanis que es podran veure i gaudir des de qualsevol punt de la localitat, evitant d'aquesta manera les habituals aglomeracions. L'objectiu del consistori amb aquesta acció respon al suport del sector pirotècnic, especialment perjudicat des de la suspensió de les passades Falles.


Les imatges dels patrons, la Mare de Déu del Carme i el Crist del Consol, eixiran a la porta de l'Església amb el cant de Salves durant el dimecres, dijous i divendres, en substitució de les solemnes processons. Per a la seua veneració l'Església ha adoptat també totes les mesures preventives per a mantindre la distància de seguretat entre els devots a l'exterior de el temple. La música tampoc faltarà als carrers gràcies a la Colla de Dolçainers, que faran sonar les seues notes entre el dimecres i el divendres, amenitzant els dies grans.


Davant la suspensió dels sopars populars, l'Ajuntament vol recuperar i promoure el sa costum del ‘sopar a la fresca’ durant les nits estivals. Per a això comptarà el dimecres 15, la vespra la Festa, amb la presència de l'humorista Óscar Tramoyeres, que des del seu ‘camionet de l’humor’ animarà amb els seus monòlegs en la mateixa taula a les portes de les cases dels veïns i veïnes. Una manera diferent i responsable de compartir la comèdia amb els espectadors pujat a un vehicle que recorrerà diferents carrers de la localitat on es troben els veïns per a respectar les mesures sanitàries recomanades i evitar concentracions de públic.


Per a completar el programa de commemoracions, s'instal·laran pantalles gegants en la Plaça de l'Ajuntament, que emetran contingut d'associacions locals i oferirà ambientació i concerts com ara el tradicional de Festes de la Unió Musical.


En paraules del regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez Escrivá, es tracta d'evocar la cultura, tradició, el foc i la música que envolten les Festes Majors de l'Eliana. “En aquest any en què tot serà diferent el que ha de romandre intacta és la il·lusió d'un poble, perquè el millor arribarà, si les condicions sanitàries ho permeten, en 2021”, ha conclòs.


Ajuntament de L´Eliana


#Actualitat #FestesMajors #LEliana #Covid19

0 vistas

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now