Buscar
  • De festa en festa

La Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto de Xàbia suspèn la edició dels Escacs Vivents de 2020

  • Esta Festa d´Interès Turístic Nacional se celebra l´últim dissabte de juliol

La Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto ha decidit suspendre la XXIV edició dels Escacs Vivents de Xàbia que cada any es celebra l'últim dissabte de juliol. La Comissió vol ser prudent i coherent amb l'actual situació d'emergència sanitària i extremar les precaucions de cara a no contribuir a un repunt dels contagis una vegada s'alce l'estat d'alarma i comence a recuperar-se, a poc a poc, la normalitat.

Esta Festa d’Interès Turístic Nacional congrega, cada any, a més d'un miler de persones en el moment de la seua representació i reuneix a desenes de famílies, membres de la Comissió i col·laboradors; entorn dels seus assajos i preparatius durant els mesos previs. Com és lògic, i seguint les recomanacions sanitàries, la Comissió de Festes no pot afavorir que es produïsquen este tipus d’encontres i aglomeracions en un període en el qual se'ns crida a la responsabilitat social i que és de vital importància per a contindre la propagació del COVID-19.

D'altra banda, la preparació d'un esdeveniment de l'envergadura dels Escacs Vivents, no és fruit d'un sol dia o d'un parell de mesos. La seua singularitat, creativitat i originalitat; són el resultat del treball altruista de pràcticament tot un any que augmenta a partir del mes de maig quan s'inicien els assajos amb els xiquets, xiquetes i adolescents; que encarnen a cadascun dels personatges i fitxes del tauler d'escacs.

Donat l'estat d'alarma, les labors de creació escenogràfica, disseny i confecció del vestuari, composició musical i coreogràfica, selecció de materials, logística, col·laboracions externes i altres; no estan podent-se realitzar amb la normalitat habitual per seguretat i prevenció dels seus responsables i equips de treball.

Este impàs en la consolidada trajectòria dels Escacs Vivents, només fa créixer les ganes de la Comissió de Festes per tornar a sorprendre amb una gran escenificació l'any 2021 coincidint amb el 125 aniversari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto. Una nova oportunitat de posar en valor una iniciativa pionera a Xàbia que advoca per la creació cultural pròpia i local, l'esport, la infància i joventut del municipi i que convida a la reflexió i sensibilització del públic entorn a les causes socials, històriques i mediambientals més importants.


Comissió de Festes de Xàbia

#Actualitat #Festes #Xàbia #Covid19

0 vistas

© 2012 - 2020 De festa en festa 2.0

Tots els drets reservats. No ens fem responsables de les noticies publicades per els nostres col.laboradors

  • Facebook
  • Twitter
  • Gris Facebook Icono
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest - Círculo Negro
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now